1

Visserijmuseum Breskens
Visserijmuseum Breskens

Het visserijmuseum, gelegen tussen de vissershaven en de jachthaven, geeft op eigen wijze een beeld van de roerige geschiedenis van Breskens en de visserij. Er is geen betere plek denkbaar voor het museum: boven de vismijn met zicht op de bedrijvigheid van de vissers en uitzicht over de Schelde. In het Visserijmuseum komt de jarenlange geschiedenis van de Breskense vissers tot leven.

De eerste Breskense vissersboot werd in 1890 geregistreerd als de BR. 1. In die tijd werd gebruik gemaakt van zeilen (wind), roeiriemen (spierballen) en getij (eb en vloed) om zich voort te bewegen. Het was een hard bestaan en men was altijd overgeleverd aan de kracht van de elementen. Weerberichten bestonden nog niet...

Het Visserijmuseum laat alle aspecten van het vissersleven van de afgelopen honderd jaar zien. Ontdek de gekste en mooiste zeedieren uit de Westerschelde in het Zeeaquarium.

Visserijmuseum Breskens in Breskens leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Visserijmuseum Breskens