Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Natuurlijk staat het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam, de jeneverstad van Nederland. Hier stonden de eerste molens waarmee het graan voor de jenever werd gemalen.

In het Nationaal Jenevermuseum vind je een collectie van duizenden miniatuurflesjes. Ook zijn er historische filmopnames te zien. Leer alles over de geschiedenis van jenever. De tentoonstellingen wisselen elkaar doorlopend af, dus je kunt altijd nog een keer terugkomen voor een compleet nieuwe ervaring. Aan het einde van het museumbezoek komt een leuke uitsmijter: drie producten proeven in het gezellige proeflokaal, waaronder een moutwijnjenever. Het is mogelijk om op afspraak een workshop te volgen en bijvoorbeeld je eigen fles Old Schiedam te bottelen.

Probeer ook zeker de Jenever Escaperoom De Albatros uit, in het Nationaal Jenevermuseum. Help het museum ibj een onderzoek naar een geheim jeneverrecept en de geschiedenis van de familie die het recept ontwikkelde. Lukt het jou en je team om binnen een uur het felbegeerde recept voor de jenever in handen te hebben? De escaperoom is te bezoeken na reservering met teams van drie tot zes personen.

Nationaal Jenevermuseum Schiedam in Schiedam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje, workshop en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.