1

Deutsches Bergbau Museum
Deutsches Bergbau Museum

Daal af in een nagebouwde mijn waar het altijd 12 graden is. Op 20 meter diepte ligt een route van 2,5 kilometer. Een speciale simulator laat je ervaren hoe het was om diep onder de grond te werken.

De kooi schudt vervaarlijk terwijl de temperatuur langzaam oploopt. Trek je overall aan en zie van dichtbij met welk gereedschap de mijnwerkers vroeger het steenkool uit de mijn moesten halen. Enorme klop- en drilboren maakten een hels kabaal en waren zwaar om te bedienen. Bekijk ook de Dahlbuschbom, een speciaal reddingsapparaat om ingesloten mijnwerkers te bevrijden.

In de vaste bovengrondse expositie is te zien hoe in het Ruhrgebied al ver voor de Industriële Revolutie mijnen in bedrijf waren. Een ander deel van de expositie is gewijd aan Sint-Barbara, de beschermheilige van de mijnwerkers. Klim tot slot bovengronds in het 70 meter hoge 'Fördergerüst' - de schachtbok waarmee de kolen en de mijnwerkers vanuit de diepte omhoog werden getakeld - voor een prachtig uitzicht over het mijngebied.

Deutsches Bergbau Museum leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.bergbaumuseum.de

Deutsches Bergbau Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-