Landschaftspark Duisburg Nord


Beleef de hitte van het vuur in de glasblazerij in Leerdam

Landschaftspark Duisburg Nord

Maak indruk op je vrienden met de Instawaardige foto’s die je in het Landschaftspark Nord in Duisburg kunt maken! Verroeste pijpen, reusachtige schoorstenen, stalen trappen en daartussen veel opgeschoten bomen en struiken, maken elke foto tot een plaatje. Lange tijd was dit gebied alleen maar toegankelijk voor de arbeiders van de hoogovens. Op deze plek werd ijzer bij een temperatuur van 2000 graden gesmolten. Nadat de fabriek sloot, is besloten het gebouw niet af te breken, maar te laten staan als een monument aan de industriële revolutie van Duisburg.

Altijd open

Verbaas je over de enorme smelterij en geniet op het dak van Hoogoven 5 op een hoogte van 70 meter van het uitzicht. Na sluiting werd de metaalsmelterij opgenomen in het aangrenzende park en de natuur mocht zijn gang gaan. Het resultaat is een bijzondere combinatie van groene natuur en industrieel verval. Landschaftspark Duisburg Nord in 24 uur per dag toegankelijk. ’s Nachts is de oude fabriek kleurrijk uitgelicht wat een surrealistische blik biedt. Tijdens de zomer zijn er verschillende evenementen zoals de muziekfestivals Traumzeit en Klavierfestival Ruhr en een openluchtbioscoop.

Landschaftspark Duisburg Nord leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor .

Landschaftspark Duisburg Nord

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.