1

Landschaftspark Duisburg Nord


-advertentiepositie-Landschaftspark Duisburg Nord

Urban én groen! In Landschaftspark Duisburg Nord fotografeer je verroeste pijpen, reusachtige schoorstenen en stalen trappen met daartussen opgeschoten bomen en struiken en weelderig bloeiende planten. Een combinatie die van elke foto een bijzonder plaatje maakt.

Lange tijd was dit gebied alleen maar toegankelijk voor de arbeiders van de hoogovens. Er werd ijzer gesmolten bij een temperatuur van 2000 graden. Na sluiting bleef de fabriek behouden als een monument van de industriële revolutie in Duisburg. Hij werd opgenomen in het aangrenzende park en de natuur mocht zijn gang gaan. Het resultaat is een bijzondere combinatie van groene natuur en industrieel verval. Beklim ook de zeventig meter Hoogoven 5 voor uitzicht over het hele park.

Altijd open

Landschaftspark Duisburg Nord is 24 uur per dag toegankelijk. 's Nachts is de oude fabriek kleurrijk uitgelicht, een surrealistisch beeld. Tijdens de zomer zijn er verschillende evenementen, zoals een openluchtbioscoop en de muziekfestivals Traumzeit en Klavierfestival.

Landschaftspark Duisburg Nord leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.landschaftspark.de

Landschaftspark Duisburg Nord
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.