Watermuseum Aquarius


Watermuseum Aquarius

Wat doe je met een leegstaande watertoren? Je maakt er een watermuseum van! Zonder water leeft niemand en verdeeld over veertien verdiepingen en met de hulp van 25 multimediastations leer je in het Aquarius Wassermuseum over onze relatie met water. Vind een antwoord op vragen als: Wat doet het water in mijn lichaam? Wat moet er allemaal gebeuren voordat water geschikt is om te drinken? Maar misschien ben je juist wel heel benieuwd naar de badgewoonten die mensen vroeger hadden. Gluur mee in de badkamer van een Romein en kom er achter hoe vaak middeleeuwers zichzelf wasten.

Beklim de watertoren


Beklim de vijftig meter hoge toren uit 1893 vanaf de buitenkant! Een nieuw, glazen trappenhuis geeft je een prachtig uitzicht. Van boven daal je af naar de voet van de toren en onderweg kom je 25 verschillende multimediastations tegen die je alles leren over water. Doe de rioolkwis of maak op de hometrainer een reis langs de Ruhr. Leer hoe je kanalen graaft en over de noodzaak van sluizen.

Watermuseum Aquarius leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 6,50 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor .

Watermuseum Aquarius

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.