Carolus Thermen
Carolus Thermen

Karel de Grote wist het al: in Aken kun je heerlijk in bad zitten. Daarom stichtte de keizer hier zijn hoofdstad. Nog altijd zijn er rondom Aken veel zwembaden. De Carolus Thermen zijn terecht vernoemd naar de keizer, want in dit enorme zwemparadijs voel je je de koning te rijk. Er zijn acht binnen- en buitenzwembaden, een zonneterras, verschillende bubbelbaden en whirlpools, watergrotten, rustruimtes, het zoutstoombad 'Strokkur'. Typisch Duits is de Kneippgang, het verkwikkende koude voetenbad goed voor de bloedsomloop en ontwikkeld door de negentiende-eeuwse arts Sebastian Kneipp. De dertig zwavelhoudende bronnen hebben een dagelijkse capaciteit van 3,5 miljoen liter water en behoren daarmee nog altijd tot de rijkste bronnen van Duitsland. In de foyer van Carolus Thermen vindt u een informatieterminal over de geschiedenis van de Akense badcultuur.

SaunaWorld


Je kunt bij Carolus twee verschillende tickets kopen: eentje met en eentje zonder toegang tot de sauna. Geniet van een droge, Finse sauna, eentje met kruidenpotten of juist een nat Romeins stoombad. Er is een speciaal gedeelte gewijd aan Baltische sauna's. Kruip na afloop samen rond het vuur van een Scandinavische tipi. Het is mogelijk afzonderlijk entree te betalen voor een bezoek met en zonder sauna.

Carolus Thermen leent zich ook goed voor een weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Carolus Thermen