1

Lange Max Museum


-advertentiepositie-



Lange Max Museum

Geschiedenis wordt verteld door de overwinnaars en bij de Eerste Wereldoorlog was dat niet anders. Het verhaal wordt bijna altijd verteld vanuit het perspectief van de overwinnaars: de Engelsen, Fransen, Amerikanen en Canadezen. Het Lange Max Museum focust juist op het verhaal van de Duitse verliezers. Het museum is vernoemd naar een kanon van de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog, dat zo groot was dat die 'Lange Max' werd genoemd.

Geschutskoepel

De Max had een bereik van 50 kilometer. Tijdens de oorlog beschoten de Duitsers de Franse havenstad Duinkerken met dit wapen. De voormalige geschutskoepel is nog altijd te zien. Het Lange Max Museum zit in een voormalige monumentale boerderij en laat interessantere dingen zien dan de zoveelste granaat achter glas. Veel foto's doen de oorlogstijd herleven, net als de simulatie van de bom die onderweg is naar Duinkerken. De vrijwillige gidsen weten veel verhalen te vertellen over de oorlog en dan vooral over het Duitse front. Rust aan het eind van de dag uit met een drankje op de brasserie op het terrein.

Lange Max Museum in Koekelare leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 

Lange Max Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.