Nostalgie! Haal herinneringen op in Beeld en Geluid

Nostalgie in Beeld & Geluid

Journaals van lang geleden, kinderprogramma's van vroeger; het archief van Beeld en Geluid bevat meer dan 1 miljoen uur aan film, televisie en radio materiaal. Je kunt dit bekijken in de Medialounge, ga lekker zitten en kijk nog eens naar de gedenkwaardige nieuwsfeiten, de beste sportprestaties en de leukste spelprogramma's. In het paviljoen Kijkbuiskinderen zie je jeugdtelevisie voor alle generaties. En kom je zomaar de echte Meneer Uil tegen!

Experience

In de Beeld en Geluid experience blijft het niet bij kijken en luisteren, want je kunt zelf van alles doen. Wandel door het gebouw, duik in het verleden van de Nederlandse media en stap in de schoenen van mediamakers. Neem bijvoorbeeld plaats achter een desk en lees het achtuurjournaal voor van een autocue.

Nostalgische arrangementen

In de nostalgische arrangementen neemt Beeld en Geluid je mee naar de hoogtijdagen van de radio en televisie van vroeger. Een arrangement begint altijd met koffie of thee en een gebakje. Vooraf boeken.
  • Tv nostalgie-arrangement - Haal samen herinneringen op aan de leukste tv-momenten uit de afgelopen 65 jaar. Twee uren vol nostalgische clips en liedjes, bijzondere objecten en oude bekenden. Zo waan je je voor even in vervlogen tijden, toen mensen nog thuisbleven voor televisieshows.
  • Radio en hoorspel nostalgie - De gloriedagen van de radio zijn in Beeld en Geluid nog in volle gang. Luister naar een uniek hoorspel terwijl je een rondleiding door de audiodepots volgt, een radio-archief met meer dan honderd jaar oud materiaal. Een feest van herkenning met Radio Oranje, hits van weleer en spraakmakende nieuwsmomenten uit de oude doos.
  • Wijs met Media - Leer de complexe wereld van media begrijpen en ga onder leiding van een museumdocent op reis door het medialandschap. In een videoprogramma gaat Astrid Joosten in gesprek met Bekende Nederlanders en door verhalen uit te wisselen leer je veel van media.

Nostalgie in Beeld & Geluid

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.