Museum van de Waterstad
Museum van de Waterstad

Wie kent tegenwoordig niet de naam Spa? Het mooie stadje in de Ardennen is vooral bekend om haar Spa mineraalwater dat over de hele wereld te koop is. Iets drinken op een terrasje in Nederland? 'Geef mij maar een Spa rood.' Voor de zestiende eeuw was dit wel anders! Volg het verhaal van Spa in het Museum van de Waterstad en kom erachter hoe het water van Spa zo bekend werd, wat mensen vroeger dronken en waar Pierrot vandaan komt: het mannetje op de flessen Spawater.

In het museum ontdek je authentieke documenten en zie je zeldzame voorwerpen, flacons, flessen, brandschilderingen en nog veel meer.
Het museum huist in de voormalige villa van koningin Marie-Henriëtte: Villa Royale. De villa ligt in een mooi park, waar je heerlijk kunt wandelen. In de paardenstallen vind je het Museum van het Paard, dat alleen in de weekenden en op feestdagen open is.

Museum van de Waterstad in Spa leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.spavillaroyale.be

Museum van de Waterstad
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.