Landgoed Coendersborg

Coendersborg

Alleen al de statige oprijlaan geeft aan dat hier vroeger gegoede lui woonden. De Coendersborg in het Groningse Nuis stamt uit de zeventiende eeuw, maar is niet meer in zijn originele staat. De oude borg raakte namelijk in verval en kreeg in 1813 een vervanger in de vorm van het huidige landhuis. Het landhuis maakt deel uit van een grote historische buitenplaats, waar ook oude boerderijen, tuinen en een bos te vinden zijn. Dit bos is ook los van de borg te bezoeken en wordt ook wel het Coendersbos genoemd.

De Coendersborg is alleen van mei tot november op zondagmiddag te bezoeken met een rondleiding. Onder begeleiding van een gids doorloop je alle stijlkamers, waar videoportretten de rijke geschiedenis van het landgoed uit de doeken doen. Wie woonden en werkten hier vroeger? In de schuur vind je een permanente expositie over het landbouwverleden van het landgoed.

Overnachten

Je kunt zelfs logeren in Coendersborg. Op de bovenverdieping met hoog plafond is een vakantiewoning gebouwd, in oude stijl. Er is dan ook geen wifi aanwezig.

Coendersborg

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.