Trimunt

Trimunt

De Trimunt is een bekend natuurgebied in Marum en omstreken, dat voor een groot deel uit bos bestaat. Wandel in de Trimunt over rolstoelvriendelijke paden en geniet van de natuur. Wie weet spot je wel een eekhoorn, specht of das! Er zijn in het gebied ook boomklevers en bosuilen te vinden.

De wandelroutes door de Trimunt zijn familievriendelijk. Dat wil zeggen: de meeste routes zijn niet te lang, goed begaanbaar en zonder lastige obstakels onderweg. Je kunt hier dus prima met een kinderwagen wandelen. Onderweg kom je picknicktafels tegen om uit te rusten - waarvan eentje zelfs is aangepast op rolstoelgebruikers. De routes in het gebied zijn geschikt voor wandelaars, fietsers en ruiters. Er zijn ook lastigere en langere routes die je langs het heidegebied van de Trimunt brengen.

De Trimunt dankt zijn naam aan het vrouwenklooster dat in 1200 in het gebied stond; Tribus Montibus. Door de jaren heen is het gebied en de natuur erg veranderd. Restanten van het klooster of het hoogveengebied van toen zijn nu niet meer te zien.

Trimunt

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.