Zeehondentochten Vlieland
Zeehondentochten Vlieland

Zeehonden spotten kan op Vlieland zelf, maar dat vraagt heel wat geluk. Als je er zeker van wilt zijn dat je hun schattige robbensnoetjes ziet, stap dan in een van de snelle rubberboten van Zeehondentocht Vlieland. Hun schippers weten precies waar de zeehonden graag komen. Lekker zonnend op zandplaat De Richel voor de kust van Vlieland bijvoorbeeld, of op zandplaat Engelschhoek bij Terschelling. En de snelle RIB's kunnen daar vlakbij komen. Kijk, daar zijn er een paar die net zo nieuwsgierig terug staren.

Je hebt trouwens ook best kans dat er zeehonden naar de boot komen. De tocht wordt extra bijzonder als een schooltje bruinvissen langs zwemt. Deze kleine walvissen lijken op een dolfijn en worden weer regelmatig gespot in de Waddenzee.

De boten vertrekken van steiger 4 in de jachthaven bij de oostpunt van Vlieland, tegenover restaurant Dining. Je krijgt een zwemvest en afhankelijk van het weer ook een waterdichte jas en broek. Zo zit je veilig en droog in deze open boten.

Zeehondentochten Vlieland in Vlieland leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.zeehondentochtenvlieland.nl

Zeehondentochten Vlieland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.