Speelnatuur van OERRR Tiengemeten

Speelnatuur OERRR Tiengemeten

Als kinderen achter het Speelnatuurhuis op Tiengemeten de natuurspeeltuin ontdekken weten ze even niet waar ze moeten beginnen. Wat groot! En overal water! Het maakt eigenlijk niet uit waar ze heen rennen, want overal komen ze iets leuks tegen om te doen. Kruipbuizen door een heuvel. Een doolhofeiland. Een eiland waar ze hutten en vlotten kunnen bouwen. En in de verste hoek een uitkijkpunt, vanwaar ze alles kunnen overzien. Zo ingericht, dat kinderen met en zonder een beperking heerlijk samen kunnen spelen.

Overal staan picknicktafels. Er is een overdekte vuurplek om broodjes te roosteren en als het moet even te schuilen voor de regen. En er zijn toiletten, douches en kleedhokjes. Want reken maar dat je kroost hier lekker vies wordt. Het is bijna een must met zoveel water, zand en modder. De ukkies hebben hun eigen eiland met ploeterbeekje, schildpadfontein en hutjes van wilgentenen. Tip: Tiengemeten is een eilandje, dus reserveer op tijd kaartjes voor de pont.

Speelnatuur OERRR Tiengemeten in Zuid-Beijerland leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor peuters, kleuters en kinderen.

Kom spelen in de natuur! Foto: Natuurmonumenten © Rene Koster

Ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. Foto: Natuurmonumenten © Rene Koster

Kom spelen in de natuur! Foto: Natuurmonumenten © Rene Koster

Kom spelen in de natuur! Foto: Natuurmonumenten © Rene Koster