De romantische wereld van Anton Pieck

Anton Pieck Museum

Waar anders dan in het Gelderse Hanzestadje Hattem, met zijn middeleeuwse stadskern en de vele pittoreske geveltjes, is het werk van Anton Pieck beter op zijn plaats? Terecht is hier in 1984 het 'Huis voor Anton Pieck' gevestigd. Met zijn tekeningen schiep Anton Pieck een compleet eigen wereld: idyllisch, romantisch en veelal met een fijn gevoel voor humor. Een plezier om naar te kijken! Bewonder zijn talent in het Anton Pieck Museum in Hattem.

Illustratie van Anton Pieck

Illustraties, olieverven en grafisch werk

Het Anton Pieck Museum bevat een uitgebreide eigen collectie met kerstkaarten, boekillustraties en kalenderplaten. In vijf ruimtes wordt een zo compleet mogelijk en gevarieerd overzicht van het werk van Pieck gegeven. Naast het bekende werk, in de zo herkenbare precieze stijl, nemen zijn olieverven en grafisch werk een bijzondere plaats in. Werk dat menig museumbezoeker al heeft verrast. Ook zijn originele etspers en zijn werkhoek met boekenkast zijn te zien in het museum. Ieder jaar presenteert het museum wisselende tentoonstellingen, gewijd aan bekende en minder bekende illustratoren.

Workshops, ook voor kinderen

Schilder mee op een mooie locatie in Hattem of illustreer zelf een sprookje. Op de agenda van het Anton Pieck Museum staan regelmatige leuke workshops, voor volwassenen en kinderen. De werken van Anton Pieck dienen natuurlijk als inspiratie!

Anton Pieck Museum in Hattem leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Anton Pieck Museum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.