Voerman Stadsmuseum

Bewonder archeologie, historie en beeldende kunst uit Hattem. In het Voerman Stadsmuseum Hattem vind je prachtige wolkenluchten van Jan Voerman senior, beroemde illustraties van Jan Voerman junior en kleurrijke schilderijen van powervrouw Jo Koster. Je ziet er ook allerlei kunstwerken met Hattem als onderwerp en werk van meerdere Hattemse kunstenaars, zoals de Hattemse beeldhouwster Bé Thoden van Velzen.

Voerman Museum Hattem

Historische Hanzestad

Maak in het museum kennis met het historische Hattem, het prachtig gelegen Hanzestadje aan de IJssel. Dit museum laat ook bijzondere archeologische vondsten uit de buurt zien. Zo krijg je een beeld van het Hattem van vroeger en ontdek je meer over de stadsboerderijen en de prachtige uiterwaarden om Hattem heen. Het museum heeft naast de vaste collectie tweemaal per jaar een boeiende wisselexpositie. En een beeldentuin waar je koffie kunt drinken met uitzicht op de molen.

Tip: Combineer een museumbezoek met een stadswandeling onder leiding van een gids. Verken zelf het historische stadje waar de kunstenaars hun werken maakten en ontdek de fraaie plekjes die in hun kunstwerken te zien zijn!

Tour voor blinden en slechtzienden

Bij de balie van het museum liggen smartphones met koptelefoon voor blinden en slechtzienden. Daarmee kunnen ook blinden en slechtzienden van het museum genieten. Terwijl ze door het museum lopen, maakt de app op de telefoon contact met speciale ontvangers en horen ze een beschrijving van het kunstwerk. Compleet met 3D audio-effect. Een aantal kunstwerken kunnen ze ook op de tast bekijken.

Voerman Stadsmuseum in Hattem leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

De zaal met werk van Voerman senior. Foto: Voerman Stadsmuseum Hattem
De zaal met werk van Voerman senior. Foto: Voerman Stadsmuseum Hattem
Het Voerman Stadsmuseum. Foto: Voerman Stadsmuseum Hattem
Het Voerman Stadsmuseum. Foto: Voerman Stadsmuseum Hattem