Wonderlijke wolkenluchten in het pittoreske Hattem

Voerman Museum

Bewonder archeologie, historie en beeldende kunst uit Hattem. In het Voerman Museum Hattem vind je prachtige wolkenluchten van Jan Voerman senior, beroemde illustraties van Jan Voerman junior en kleurrijke schilderijen van powervrouw Jo Koster. Ook zijn er kunstwerken van Chris ten Bruggen Kate en Bé Thoden van Velzen te zien.

Voerman Museum Hattem

Historische Hanzestad

Maak in het museum kennis met het historische Hattem, het prachtig gelegen Hanzestadje aan de IJssel. Dit museum laat ook bijzondere archeologische vondsten uit de buurt zien. Zoo krijg je een beeld van het Hattem van vroeger en ontdek je meer over de stadsboerderijen van vroeger en de prachtige uiterwaarden. Het Voerman Museum Hattem heeft naast de vaste collectie tweemaal per jaar een boeiende wisselexpositie. In deze tijdelijke tentoonstellingen worden ook hedendaagse kunstenaars in het zonnetje gezet.

Tip: Combineer een museumbezoek met een stadswandeling onder leiding van een gids. Verken zelf het historische stadje waar de kunstenaars hun werken maakten!

Patriot Daendels

Hoewel het een klein stadje is, heeft Hattem een woelig verleden. Ook daar is aandacht voor in het museum. Zo leer je meer over Herman Willem Daendels. Daendels was een omstreden patriot die in 1786, toen hij nog maar 23 jaar oud was, de opstand in Hattem tegen Willem V leidde. Inmiddels is Daendels in de vergetelheid geraakt, maar in het Voerman Museum Hattem wordt zijn verhaal nog verteld. Voor kinderen is er aansluitend een leuke ontdekkingstocht door het museum.

Voerman Museum in Hattem leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Man en vrouw bekijken schilderijen in Voerman Museum

Daendelskoffieruimte Voerman Museum

Voerman Museum witte huizen