Vesting Oudeschans

Vesting Oudeschans

Volg de gemarkeerde wandelroute over de groene wallen van vestingdorpje Oudeschans in Oost-Groningen en probeer de oude bastions te herkennen. Zoals het bastion waar ooit het kruithuis stond, maar nu een oude boomgaard waar het heerlijk picknicken is. En het Dodenbastion, dat al sinds de zeventiende eeuw een kerkhof is. Steek het water over via de opvallende rode houten ophaalbrug en ontdek de resten van een haven: een restant van de oude Westerwoldsche Aa. Nu is het een mooi stukje natuur.

In het dorp zelf staat een unieke garnizoenskerkje uit 1626, een geliefde trouwlocatie. Bij de oude dorpsput vind je ook de oude smederij. Gluur zeker even naar binnen bij het brandweerhuisje, daar staat namelijk nog steeds de originele antieke brandspuit in! Met zijn oude boerderijen en authentieke panden is het geen wonder dat Oudeschans nu een beschermd dorpsgezicht is. In het meest opvallende pand zit het Vestingmuseum, waar je alles ontdekt over de geschiedenis van Oudeschans en de andere schansen in de omgeving.

Vesting Oudeschans in Oudeschans leent zich ook goed voor een vriendinnendag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Vesting Oudeschans

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.