1

Radiolichtschip Jenni Baynton




Radiolichtschip Jenni Baynton

In de haven van Harlingen ligt een vuurrood lichtschip: de Jenni Baynton. Een bijzondere verschijning aan de Zuiderpier, maar nog veel unieker dan je denkt. Het schip, dat oorspronkelijk is gebouwd als drijvende vuurtoren is na een korte periode als discotheek getransformeerd in een zendschip, waar nog steeds radioprogramma's in worden gemaakt. Daarmee is het het enige nog werkende radioschip ter wereld! Van buiten is dit schip al een fraai gezicht, maar er zijn op vaste dagen ook rondleidingen mogelijk. Wel op afspraak.

Verder kun je de ruimtes in de Jenni Baynton afhuren. Van de één- en tweepersoons hutten met in totaal twaalf slaapplaatsen tot de grotere vertrekken waar met gemak zo'n 25 mensen inpassen. Stel je eens voor: vergaderen of een presentatie geven op zo'n aparte plek! De grootste van deze ruimtes heeft zelfs een podium. Je hebt er alles bij de hand, want er is ook een kombuis (keuken), messroom (kantine) en een ruimte met douches en toiletten.

Radiolichtschip Jenni Baynton in Harlingen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek www.radiolichtschip.nl

Radiolichtschip Jenni Baynton aan de Zuiderpier. Foto: DagjeWeg.NL
Radiolichtschip Jenni Baynton aan de Zuiderpier. Foto: DagjeWeg.NL