Grote Kerk Harlingen

Grote Kerk Harlingen

De Grote Kerk van Harlingen is inderdaad wat de naam al zegt: groot. En hij lijkt nog groter door de kleine historische huizen eromheen, waar de kerk fier bovenuit steekt op zijn groene terp. Je ziet een duidelijk verschil tussen het grote kerkgebouw en de kerktoren. Dat klopt ook, want de tufstenen toren stamt nog uit de middeleeuwen. De rest van de monumentale kerk is gebouwd in 1773 tot en met 1775.

In de zomermaanden is de kerk regelmatig open, in juni tot en met augustus sowieso elke zaterdagmiddag. Ga dan zeker even naar binnen en staar naar de hoge ramen en het nog hogere plafond. Deze kerk heeft aan alle kanten balkons. Mensen met hoogtevrees moeten zeker niet naar het balkon gaan dat boven de eerste laag balkons is gebouwd. Dé blikvanger is het enorme orgel met zijn vele ornamenten en 2300 (!) pijpen. Maar mis ook de andere bijzondere details niet. Zo loop je hier over een vloer van grafstenen.

Grote Kerk Harlingen in Harlingen leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Grote Kerk Harlingen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.