Het Brouwdok met Proeflokaal

Het Brouwdok

'Met de voeten op de kade en het zicht op zee', zeggen ze zelf bij bierbrouwerij Het Brouwdok. En dat klopt als een bus. De brouwerij zetelt in een oude houtloods, pal aan het water van de Willemshaven in Harlingen. De loods is helemaal verbouwd en nu een trendy plek. Naast de brouwerij vind je achter de enorme ramen ook hun Proeflokaal. Compleet met groot terras aan het water. Hier kun je de biertjes van Het Brouwdok proeven, terwijl je uitkijkt over de haven en de schepen het Wad op ziet varen. 's Avonds, als de lichten op de schepen aangaan, is dit weidse uitzicht ronduit betoverend.

Het Proeflokaal is elke dag open, maar nog leuker is natuurlijk om je bezoek te combineren met een rondleiding. Dat kan op aanvraag, maar er is ook elke dag om 14:00 uur een rondleiding waar je bij aan kunt sluiten. Reserveren wordt wel op prijs gesteld. Je tour begint meteen goed met een proefglaasje van de tap en je krijgt in de brouwerij ook een supervers proefglas rechtstreeks uit de tank! Proost.

Het Brouwdok in Harlingen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Het Brouwdok met Proeflokaal

Proef de bieren van Het Brouwdok in hun sfeervolle Proeflokaal. Foto: Het Brouwdok © Carlien Bootsma