Discovery Museum

Discovery Museum

Ben je van nature nieuwsgierig aangelegd? Neem dan eens een kijkje in Discovery Museum in Kerkrade: het grootste museum voor wetenschap en technologie van het Zuiden (voorheen Columbus, Cube en Continium). Hier staat alles in het teken van ontdekken.

Vier hoofdthema's

Dompel jezelf onder in de hoofdthema's aarde, wetenschap, techniek en design op een leuke en interactieve manier! Bekijk onze planeet vanuit de ruimte als een echte astronaut, meet je eigen brein aan dat van een robot en bewonder in de Schatkamer 'sleutelobjecten in de modernisering van het leven'. Stap vervolgens in een karretje voor een spannende wetenschappelijke tijdreis langs miljoenen jaren evolutie en menselijke uitvindingen. Er is zoveel te zien en te doen! In de Aarde Expo-ruimte bekijk je naast gave vaste exposities ook spraakmakende tentoonstellingen van over de hele wereld.

Lekker experimenteren

Kijken is leuk, maar hoe ontdekken de wetenschappers van de toekomst de wereld nou beter dan door lekker zelf te experimenteren? In de Labs voeren ze proefjes uit en knutselen ze erop los. Als je weer naar buiten stapt moet je echt even bijkomen van alle verrassende ervaringen.

Discovery Museum in Kerkrade leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Spannend en interactief. Foto: Discovery Museum

Discovery Museum is leuk voor jong en oud. Foto: Discovery Museum

Spannend en interactief. Foto: Discovery Museum

Spannend en interactief. Foto: Discovery Museum

Spannend en interactief. Foto: Discovery Museum

Ga ontdekken in Discovery Museum. Foto: Discovery Museum