1

Uitkijktoren Valenberg




Uitkijktoren Valenberg

In natuurgebied Planken Wambuis, bij Otterlo, vind je Uitkijkpunt Valenberg. Bij helder weer heb je hier een fantastisch uitzicht op Radio Kootwijk en het omliggende natuurgebied. Sta vroeg op en maak schitterende foto's van een ontwakende natuur. Het uitzicht reikt bij helder weer zelfs tot aan Arnhem. Het uitkijkpunt ligt aan het fietspad in het noordwesten van Planken Wambuis. En op de toren vind je een oriëntatietafel zodat je een idee hebt waar je naar kijkt. Hierop staan diverse objecten aangegeven. Onder de toren ligt een heuvellig heidedal waar in het wild paarden, zwijnen en reeën wonen.

Hoe bereik je Uitkijkpunt Valenberg?

De toren is alleen wandelend of met de fiets te bereiken. Ben je met de auto? Parkeer die dan bij Parkeerplaats Westerrode aan de Apeldoornseweg. Het is daarna nog 6,5 kilometer lopen naar de uitkijktoren. Het is zeker de moeite waard!

Planken Wambuis

Ontdek de enorme variatie aan natuur in natuurgebied Planken Wambuis. De paden voeren je langs grote stukken heide, heerlijk rustige bossen en zandverstuivingen. Tussen al deze prachtige natuur spot je misschien ook nog een aantal wilde dieren. Er zijn verschillende routes die je kunt verkennen.

 Bezoek www.visitveluwe.nl

Uitkijktoren Valenberg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.