1

Ars Krippana


-advertentiepositie-



Kerststallenmuseum Ars Krippana

In België, op de grens met de zuidelijke Duitse Eifel, vind je de grootste kerststallenverzameling van Europa. En die is het hele jaar te zien, in kerststallenmuseum Ars Krippana. Hier vind je meer dan 2500 m2 aan kerststallen en uitgebreide diorama's. Soms levensgroot, zoals de stal in de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Dan weer klein en intiem. Maar altijd bijzonder.

Bewonder de Italiaanse kerststal in het stadje dat tegen de berghelling is opgebouwd, inclusief echt werkende fontein. De Spaanse kersttaferelen onder een blauwe sterrenhemel. Een Oosterse kerststal met een grote olifant die zijn bereider naar de stal brengt. En een kerststal die de sfeer van de Provence ademt met de bekende Franse Santon figuurtjes in echte kleertjes. Wandel dwars door een prachtig diorama, waar links en rechts van je hard gewerkt wordt op het land en in de boerderijtjes. Romeinse soldaten bewaken de poort naar de stad. Watervalletjes klateren omlaag, spinnewielen draaien en de lepel gaat heen en weer door de kookpot. Wauw...

Van klassieke kerststallen tot moderne en van devoot tot kritisch: je vindt het hier. Er staat zelfs een grote, draaiende windmolen waar een stalletje onder verstopt zit. Een bijzondere belevenis!

 Bezoek www.arskrippana.net

Ars Krippana
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.