1

Natuurgebied Graafschap




Natuurgebied Graafschap

Kom wandelen of fietsen in Natuurgebied Graafschap en geniet van de verschillende uitzichten om je heen. Je komt van alles tegen in dit gebied, van kastelen tot prachtige boerenakkers en van een historische moestuin tot een fraai bos. Nergens in Nederland vind je zoveel burchten, monumentale boerderijen en landgoederen als hier. De natuur van De Graafschap bestaat verder voornamelijk uit beken, dekzandruggen en bossen. Een gebied waar je nog echt wild kunt spotten.

Mooie routes

Geen wonder dat je in Graafschap fantastisch kunt wandelen en fietsen. Door het hele gebied kom je prachtige wandelroutes en fietsroutes tegen. Of je nu naar het bos wil, de heide of liever historische boerderijtjes omgeven door kleine akkers: je vindt het geheid in dit gebied. Graafschap is een mengeling van natuur en cultuur, maar dan op zijn mooist.

Ontdek bijvoorbeeld de landgoederen rondom Vorden, trekt het mooie coulisselandschap van de Achterhoek in en bezoek Bronckhorst, het kleinste stadje van Nederland. Tip: ga zeker ook eens in het najaar naar dit gebied, wanneer de bladeren het landschap vullen met hun prachtige herfstkleuren.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Natuurgebied Graafschap
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.