1

Jutterskeet




Jutterskeet in Kijkduin

Wil je wel eens weten wat een strandjutter allemaal doet? Ga dan op zaterdag- en zondagmiddag langs bij Ome Jan in de Jutterskeet in Kijkduin. Zodra je komt aanlopen door de duinen, zie je direct waar je moet zijn: een houten hutje vol attributen. Zodra je binnenwandelt, kom je erachter wat er zoal aanspoelt op het strand. Het is eigenlijk een soort minimuseumpje. Ome Jan vertelt je ondertussen vol enthousiasme alles over zijn grote passie.

Zelf jutten

Na alle luisteren naar de verhalen en het zien van de gevonden objecten in de Jutterskeet, willen de kinderen zelf natuurlijk ook zoeken. En dat kan! Leen een metaaldetector en wie weet kom je wel terug met een gave zelf gejutte schat. Of ga met een schepnetje richting de branding om te vissen, ook een leuke strandactiviteit voor de kleintjes. De keet heeft ook een winkeltje waar je leuke spulletjes kunt kopen als aandenken.


Is het slecht weer, dan is de Jutterskeet gesloten. Niet omdat je dan nat wordt, maar omdat Ome Jan dan op het strand is om te jutten!

Kinderfeestje

Ook als je op zoek bent naar een origineel verjaardagsfeestje kun je terecht in de Jutterskeet. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes leer je hoe je een echte stranjutter wordt. Ga op zoek naar schatten, leer touwen knopen, vis op garnalen en kom erachter hoe sterk je als jutter eigenlijk moet zijn.

Jutterskeet in Kijkduin leent zich ook goed voor een kinderfeestje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek denhaag.com

De Jutterskeet in de duinen. Foto: The Hague & Partners © GAPS Photography/Arjan de Jager
De Jutterskeet in de duinen. Foto: The Hague & Partners © GAPS Photography/Arjan de Jager
Het juttershuisje van Ome Jan. Foto: The Hague & Partners © Fleur Beemster
Het juttershuisje van Ome Jan. Foto: The Hague & Partners © Fleur Beemster