1

Huis Sloëtjes




Huis Sloëtjes

Stap in Huis Sloëtjes (1955) in het leven van Nel en Ton. Het middenklasse echtpaar leefde in deze woning, samen met de kinderen, een doorsnee leven zonder poespas. Maar dat 'gewoon' ook bijzonder kan zijn, ervaar je direct zodra je binnenstapt in de rijtjeswoning. Waar de omliggende huizen de ontwikkelingen door de jaren heen hebben gevolgd, is het in deze woning net alsof de tijd sinds de jaren '50 er heeft stilgestaan. Zoon Henk verzorgde het huis met liefde en liet het na zijn overlijden na aan Hendrick de Keyser Monumenten. Inmiddels is het huis te bezoeken. Een bijzondere ervaring.

Volg een tour

Wanneer je binnenstapt in Huis Sloëtjes is het net alsof de bewoners van deze waanzinnige museumwoning ieder moment kunnen binnenstappen. Ieder uur start er een rondleiding waarin een vrijwilliger je meeneemt door de woning. Je kiezen uit vijf verschillende tours. Je bezoek start in de zitkamer, waar je op de ouderwetse televisie van Nel en Ton een korte film bekijkt. Vervolgens mag je zelf het huis verkennen. De familie Sloëtjes bewaarde werkelijk álles. Van een bakelieten telefoon tot het servies en het speelgoed van de kinderen.

Intiem bezoekje

Omdat er maar vijf personen tegelijkertijd naar binnen mogen, heb je écht het idee dat je bij Nel en Ton op bezoek bent. Reserveer vooraf je tijdslot om er zeker van te zijn dat je voor niets naar Hilversum komt. Even napraten over de intieme ervaring? Dat kan uiteraard met een kopje koffie.

 museumhuis sloetjes hendrik de keyser

Huis Sloëtjes
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.