1

Voedselbos Drenthe




Voedselbos Drenthe

In het Voedselbos Drenthe vind je volop fruitbomen en boomgaarden, en verder bemoeit zich eigenlijk niemand met hoe de natuur er groeit. Daarom voelt het bos hier ook zo authentiek en verfrissend. Het is één van de oudste en mooiste voedselbossen in Nederland!

Boerderijdieren

Wat het Voedselbos Drenthe echt uniek maakt is dat hier ook allerlei boerderijdieren rondlopen. Varkens, kippen, geiten, schapen en paarden: je vindt het hier allemaal. Dat maakt deze plek ook zo aantrekkelijk voor een uitstapje met de kleintjes, of simpelweg voor liefhebbers van de pure natuur. Die dieren hebben ook een functie in het ecosysteem van dit bos, ze eten namelijk veel onkruid en snoeiafval op, wat dan weer mest wordt. En natuurlijk zorgen deze dieren voor biologische eieren en vlees.

Hectares aan ongerepte natuur

Het Voedselbos lijkt wel oneindig: 3,5 hectares vol met reusachtige schietwilgen, elzen en sparren. Ook vind je veel prachtige beuken-, noten-, kastanjebomen. Je kijkt je ogen uit in dit gebied waar de natuur in zijn beloop wordt gelaten. Toch voelt het ook als een park omdat het goed wordt onderhouden, en omdat er grote grasvelden aanwezig zijn waar je fijn kunt liggen op een kleedje.

Overnachting en koffiehuis

Je kunt hier ook kamperen op de mini-camping, of een nachtje boeken in het chalet met privétuin! Wil je echt alles te weten komen over de verschillende eetbare planten? Dan kun je een wildplukwandeling boeken. Aan het einde van je uitstapje kun je een bezoek brengen aan het Koffiehuis, waar je huisgemaakt gebak, koffie en thee kunt consumeren. Ook wordt er huisgemaakte jam, siroop, natuurlijke honing en eerlijk varkensvlees verkocht om mee te nemen naar huis.

 Bezoek voedselbosdrenthe.nl

Voedselbos Drenthe
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.