1

101st Airborne Museum




101st Airborne Museum

Het 101st Airborne museum is een hotspot voor veteranen en geschiedenisliefhebbers. Dit oorlogsmuseum vertelt het verhaal van de Amerikaanse 101st Airborne Division tijdens de Slag om de Ardennen. Zodra je het museum binnenstapt, word je omringd door geschiedenis. Het gebouw werd namelijk in de tweede Wereldoorlog gebruikt door de Duitsers tijdens de belegering van Bastogne.

In het museum vind je een bijzondere collectie oorlogsmateriaal: artillerie, helmen en persoonlijke spullen van soldaten. In de schuilkelder vind je een simulatie van het kerstavondbombardement van 1944. Maak een net-echt-bombardement van dichtbij mee en leef je in in de moedige soldaten aan wie we onze vrijheid te danken hebben. In dit indrukwekkende museum word je voor een dagje ondergedompeld in een van de belangrijkste perioden van de Belgische geschiedenis.

101st Airborne Museum in Bastenaken leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.101airbornemuseumbastogne.com

101st Airborne Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.