1

Natuurgebied Mariëndal




Wandel door het bloemrijke natuurgebied Mariëndal

In de natuur van Den Helder vind je natuurgebied Mariëndal. Hier struin je lekker door de natuur, waar je je gegarandeerd verbaast over de vele bloemen, vlinders én vogels. Ja, dit natuurgebied is niet alleen perfect voor wandelende natuurliefhebbers, maar ook voor vogelspotters. Neem zeker een verrekijker mee! Vogels spot je namelijk vanachter een speciaal vogelkijkscherm. Vanaf daar zul je een heleboel vogels zien; Mariëndal blijkt een hotspot voor vogels. Hier zie je dagelijks niet alleen meeuwen, maar ook grauwe ganzen, scholeksters en watersnippen. Daarnaast spot je in het natuurgebied mogelijk ook konijnen, hazen of zelfs een vos.

Ga je een dagje de natuur van Mariëndal in met het hele gezin? Download dan van tevoren de Opstapp-app. Hiermee leer je samen het natuurgebied kennen door middel van een ontdekkingstocht. Hoe leuk is dat? Vergeet daarvoor niet je GPS aan te zetten! De avontuurlijke tocht start bij bezoekerscentrum De Helderse Vallei.

Natuurgebied Mariëndal in Den Helder leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 natuurgebied mariendal

Natuurgebied Mariëndal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.