Landgoed Mookerheide




Bewonder mooie natuur en architectuur bij Landgoed Mookerheide

Op zo'n tien minuten rijden vanaf Nijmegen en nabij station Mook-Molenhoek vind je Landgoed Mookerheide. Deze plek valt vooral op door het bijzondere jachtslot, dat sinds 2021 wordt gerestaureerd. Inmiddels is een deel weer open en toegankelijk voor publiek. Bijzonder aan het jachtslot is de architectuur: het is gebouwd in Jugendstil. Dat zie je aan de opmerkelijke gele en blauwe daken en details op de muren. Maar Landgoed Mookheide is meer dan het jachtslot!

Vanaf het Landgoed loop je namelijk zo het natuurgebied in door middel van verschillende wandelroutes. Dit gebied is het hele jaar door mooi. Zo kleurt het in de herfst paars en in de winter wit door het dauw of de mogelijke sneeuw. Bewandel het natuurgebied zonder gids, bijvoorbeeld via de Twee Schansenroute. Of ga lekker op pad met de boswachter van Natuurmonumenten! Tijdens het wandelen kom je langs de tuinen en kassen. Daarnaast kun je ook een uitkijkpunt beklimmen voor een mooi uitzicht over het natuurgebied.

Toe aan een rustmoment? Plof dan even neer in het restaurant van het jachtslot voor een kop koffie, thee en een lekkere lunch of diner.

Landgoed Mookerheide in Molenhoek leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 landgoed mookerheide

Foto: Natuurmonumenten © Leontine Lamers
Foto: Natuurmonumenten © Leontine Lamers
Foto: Natuurmonumenten © Leontine Lamers
Foto: Natuurmonumenten © Leontine Lamers