1

Historische routes Amstelveen




Maak een historische wandeling door Amstelveen!

Om de geschiedenis van Amstelveen in leven te houden, zijn er diverse historische routes uitgestippeld door de stad. Tijdens de wandelroutes ontdek je meer over de ontstaansgeschiedenis, maar ook over bijzondere bewoners en opvallende gebouwen. In totaal kun je drie historische routes volgen: die van Bovenkerk naar Westwijk, van het Oude Dorp naar Keizer Karelpark en van Randwijck naar Elsrijk en Patrimonium. Elke route heeft vervolgens weer een eigen thema.

Zo leer je bijvoorbeeld dat het Oude Dorp vroeger een boerendorp was, Westwijk werd gebouwd vanwege het woningtekort en Bovenkerk is gebouwd op een dijk tussen twee veenafgravingen. Daarnaast kom je tijdens de wandeling door Randwijck, Elsrijk en Patrimonium nog allemaal sporen tegen van de Tweede Wereldoorlog, zoals bij de Joodse synagoge aan de Randwijcklaan. Tijdens het wandelen kun je meer informatie lezen op diverse panelen langs de route.

Historische routes Amstelveen in Amstelveen leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 historische routes amstelveen

Foto: © Redactie DagjeWeg.NL
Foto: © Redactie DagjeWeg.NL