FietStoer Deventer




Ontdek de historische Hanzestad Deventer op de fiets

Ontdek de historische Hanzestad Deventer eens op de fiets! Bij FietStoer Deventer leiden enthousiaste Deventenaren je graag rond door één van de oudste steden van Nederland. Het is daarnaast trouwens ook de werkelijke fietsstad van ons land. In de negentiende eeuw werd hier namelijk de allereerste fietsfabriek van Nederland opgericht. Maar Deventer staat om meer bekend dan de eerste fietsfabriek.

Tijdens de fietstour bewonder je de historische omgeving, terwijl je luistert naar verhalen en legenden die de ronde doen. Natuurlijk leer je ook feitjes over de geschiedenis van bijvoorbeeld het havenkwartier, de verdedigingswerken en bolwerksmolen en uiteraard stadion de Adelaarshoorst: hét stadion van Go Ahead Eagles. Je bent dus voornamelijk buiten, maar gaat ook regelmatig ergens naar binnen, bijvoorbeeld bij de bierbrouwerij, een oude bank of de Bergkerk. De tour is elke keer weer uniek, doordat het wordt aangepast op de wens van de gast.

Tussen het fietsen door is natuurlijk ook tijd voor een hapje en drankje. Dit is allemaal op eigen kosten, maar mogelijk wel met een prachtig uitzicht over de haven of het park. Aan het einde van de tour krijgen gasten als cadeautje wel een Deventer koek voor thuis.

Groepsuitje

De FietStoer Deventer is leuk voor individuele fietsers, maar ook zeker als groepsuitje met collega's, familie of vrienden. Groepen krijgen ook korting op de prijs! Daarnaast kan bij grotere groepen (vanaf 10 personen) achteraf nog een quiz worden georganiseerd. Dit helpt mee aan een nóg leukere dynamiek binnen de groep, doordat je nu alles echt wil onthouden.

Voor vragen over de fietstour kun je mailen of bellen naar +31 (0)6 29222762 of +31 (0)6 29222763.

FietStoer Deventer in Deventer leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.fietstoerdeventer.nl

Gezellig erop uit met een hele groep. Foto: FietStoer Deventer
Gezellig erop uit met een hele groep. Foto: FietStoer Deventer
Ontdek Hanzestad Deventer op de fiets! Foto: FietStoer Deventer
Ontdek Hanzestad Deventer op de fiets! Foto: FietStoer Deventer
Leer over de geschiedenis van Deventer. Foto: FietStoer Deventer
Leer over de geschiedenis van Deventer. Foto: FietStoer Deventer