Kasteel Radboud

Kasteel Radboud

Het Kasteel Radboud is een dertiende-eeuws kasteel van Floris de Vijfde en beschikt over een collectie van voorwerpen en historie van het gebouw. Het kasteel is de enige overgebleven West-Friese dwangburcht. In het Kasteel Radboud duik je in de middeleeuwen. Tentoonstellingen tonen de geschiedenis van het kasteel en van Medemblik. Volg de audiotour, waarin Floris V en zijn vrouw Beatrijs vertellen over 'hun' kasteel. Beklim ook de wenteltrap en neem een kijkje in de gevangenis.

Kasteel Radboud heeft nog net als in de middeleeuwen een valkenier! In de zomer geeft hij regelmatig demonstraties met roofvogels. Dit zijn voornamelijk vogels die zijn gered en geholpen weer gezond te worden. Buiten het zomerseizoen kunnen kinderen een leuke uilenworkshop volgen.

Kasteel Radboud in Medemblik leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kasteel Radboud

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.