Zaans Museum en Zaanse Schans

Zaans Museum en Zaanse Schans

Je kent de Zaanse Schans wel van buiten; de groene houten huisjes zijn dé toeristische trekpleister voor alle buitenlanders die ons land aandoen. Maar hoe leefden de inwoners van deze oer-Hollandse Zaanstreek vroeger? Hun koopmansgeest was alom bekend. En hier werd gestreden tegen het water en slaagden de bewoners erin land te winnen door inpoldering. In het Zaans Museum kom je alles te weten over dit wereldberoemde stukje Nederland.

Activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is er heel veel te doen in het Zaans Museum: biscuitjes versieren, koekfabriekjes bouwen, theaterworkshops, Russische Matroesjka's beschilderen... In het laboratorium van de Verkade Experience zijn er reuk- en smaakproefjes en kunnen kinderen hun eigen wikkel voor een chocoladereep ontwerpen. Daarna mogen ze deze met een 'wikkelmachine' om een echte chocoladereep wikkelen. Ook kinderfeestjes zijn hier fantastisch.

Zaans Museum en Zaanse Schans in Zaandam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Zaans Museum en Zaanse Schans

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.