Zaans Museum en Zaanse Schans
Zaans Museum en Zaanse Schans

De groene houten huisjes van de Zaanse Schans zijn dé toeristische trekpleister voor alle buitenlanders die ons land aandoen. Dat is niet voor niets. Hier kun je nog met eigen ogen zien hoe de oude molens verf of olie maken, specerijen fijnmalen en hout zagen. Bezoek naast de molens ook de tinnengieterij, de klompenmakerij en de ambachtshuisjes. En natuurlijk het Zaans Museum.

Zaans Museum

Hoe leefden de inwoners van deze oer-Hollandse Zaanstreek vroeger? Hun koopmansgeest was alom bekend, maar hier werd ook gestreden tegen het water en slaagden de bewoners erin land te winnen door inpoldering. Je komt er alles over te weten in het Zaans Museum. Naast de geschiedenis van dit wereldberoemde stukje Nederland vind je binnen ook de Verkade Experience, waar de oorspronkelijke machines uit de oude chocolade- en koekjesfabriek van Verkade nog staan te draaien.

Activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is er heel veel te doen in het Zaans Museum: biscuitjes versieren, koekfabriekjes bouwen, theaterworkshops, Russische Matroesjka's beschilderen... In het laboratorium van de Verkade Experience zijn er reuk- en smaakproefjes en kunnen kinderen hun eigen wikkel voor een chocoladereep ontwerpen. Daarna mogen ze deze met een 'wikkelmachine' om een echte chocoladereep wikkelen. Ook kinderfeestjes zijn hier fantastisch.

Bezoek ook het Czaar Peterhuisje, dat vlak bij het centrum van Zaandam ligt.

Zaans Museum en Zaanse Schans in Zaandam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek zaansmuseum.nl

Foto: Pascal Fielmich
Foto: Pascal Fielmich
Foto: Mike Bink
Foto: Mike Bink
Foto: Zaans Museum
Foto: Zaans Museum
Foto: Pascal Fielmich
Foto: Pascal Fielmich