Reptielen Zoo Iguana
Oog in oog met spannende reptielen in Iguana

Stap binnen in de wondere wereld van Reptielen Zoo Iguana en sta oog in oog met de exotische bewoners. Enorme hagedissen, leguanen en slangen hebben hier hun thuis gevonden, midden in het centrum van Vlissingen. De reptielenzoo vangt dieren op die niet meer terug kunnen naar de natuur. Een gele anaconda, een brilkaaiman en een Moorse landschildpad: deze en heel veel andere dieren kun je van dichtbij bekijken. Spannend! Vergeet niet in de babykamer te kijken waar eieren worden uitgebroed en zie de allerkleinsten in de couveuses.

Dierentuin

Bij binnenkomst zie je eerst een rotspython, die in zijn grote terrarium bij de ingang ligt. Als je die hebt begroet, kom je langs een paar giftige hagedissen. En dan begint je reis pas echt. Op de begane grond woont de van kleur verschietende kameleon en ook een paar slangen. Daal de eeuwenoude draaitrap af naar de kelder, naar de bijtschildpadden en gifkikkers. Een trap verder wonen de grote tijgerpythons. Ontmoet ze allemaal! In de reptielenzoo wonen slangen van wel zeven meter lang!

Schildpadje kruipt uit ei

Groot en klein

Reptielen Zoo Iguana begon als opvang voor reptielen en amfibieën en groeide door de jaren heen uit tot een ware dierentuin. En samen stichten ze complete families. Neem een kijkje in de babykamer, waar heel veel eieren uitgebroed worden in couveuses. Sommige van deze kleintjes groeien uit tot echte giganten, zoals de landschildpadden en de mississippialligator. Die vind je in de Gigantenruimte. Hier kom je heel dichtbij deze spannende dieren! Misschien mag je sommigen ook wel aanraken... Een ervaring om nooit meer te vergeten.

 Bezoek iguana.nl

Foto: Reptielen Zoo Iguana.
Foto: Reptielen Zoo Iguana.