Drents Museum

Drents Museum

Het contrast tussen oud en nieuw begint al bij aankomst bij het Drents Museum. Tegen de achtergrond van het oude Koetshuis ligt de moderne, gedeeltelijk ondergrondse tentoonstellingszaal en de futuristische entreehal. In het oude gedeelte zijn de vaste afdelingen Archeologie, Hedendaagse Realisme en Kunst uit 1885-1935 te bewonderen. Dit gedeelte van het gebouw is klassiek, met glas-in-loodramen en tegelwandjes. Let op: wegens uitbreiding en verbouwing zijn bepaalde topstukken uit onderdelen Archeologie, Drentse geschiedenis en Hedendaags realisme voorlopig niet te zien. Het museum blijft wel gewoon open met tentoonstellingen en aanvullende activiteiten.

Archeologie

In het museum is speciale aandacht voor archeologie. Bekijk bijvoorbeeld indrukwekkende mammoetbotten, objecten uit hunebedden en veenlijken. Door een verrekijkertje kun je dia's van beroemde Drentse hunebedden bekijken en in een minibioscoop kom je alles te weten over het drama van Yde.

Poppenhuis

In het Drents Museum vind je Het Grootste Poppenhuis van Nederland. In een levend poppenhuis reis je terug naar het Drenthe uit de achttiende eeuw. Een tijd vol bediendes, zonder elektriciteit en met veel etiquette. Leuk: een digitale gids leidt je rond door de verschillende ruimtes van het huis en vertelt meer over het leven van toen. Je kiest aan het begin zelf wie je gids wordt: meester Johannes van Lier, de kokkin of een van de kinderen?

Drents Museum in Assen leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.