Vogelpark Avifauna
Spot duizenden exotische vogels en dieren in Avifauna

Maak kennis met de Stellers' zeearend, de dubbele neushoornvogel en de regenbooglori! Je ziet de mooiste vogels ter wereld in Avifauna. Maar ook kleine zoogdieren als ringstaartmaki's en rode panda's hebben hier hun thuis. Kom kijken als de aapjes of de pinguïns worden gevoerd. Zelf voeren? In de Lori Landing geef je zelf de lori's - kleine honingpapegaaitjes - cupjes nectar.

Avifauna

Op wereldreis door Avifauna

Ga op reis, wandel door verschillende werelddelen en bewonder honderden vogels, allemaal met hun eigen uiterlijk en charme. Waad door het Cubaanse brakwatermoeras langs een roze wolk van flamingo's en reis door naar de Tropenhal waar kleurige vogels rondvliegen, de neushoornvogels hun bijzondere geluiden laten horen en waar terekay schildpadden leven. Er is zelfs een heuse waterval, die het plaatje helemaal afmaakt.

 Bezoek www.avifauna.nl

Ontdek de andere dieren

De vogels leven in het park samen met koikarpers, schildpadden en allerlei kleine zoogdieren. In het gebied Madagaskar kom je naast Afrikaanse vogels ook de leuke ringstaartmaki's tegen. Op het eiland Nuboso ontmoet je dieren uit het Zuid-Amerikaanse nevelwoud, waaronder bijzondere soorten dwergaapjes. Geniet op de Afrikaanse savanne van de grappige stokstaartjes. En neem ook zeker een kijkje op de Argentijnse Cerrado waar nandoes, vicuña’s en de zeldzame reuzenmiereneters leven. Hier loop je midden tussen de schattige mara's. Er is zoveel te zien dat je ogen tekort komt!

Zelf vogels voeren

Een bijzondere ervaring is de Australische Lori Landing. Hier mag je zelf de honingpapegaaien (lori's) voeren. Deze kleine, aanhankelijke vogeltjes komen graag op je hand zitten om te snoepen uit een cupje nectar. Ook bijzonder is de spectaculaire vogeldemonstratie: roofvogels, rosé kakatoes, kleurrijke ara's en kroonkraanvogels vliegen rakelings over je hoofd! Meer weten over de vele bewoners van Avifauna? Ga dan zeker naar de voederpraatjes bij de pinguïns, pelikanen en apen.

Spetterende speeltuin

Uitgevogeld? Kinderen kunnen zich lekker uitleven in de reusachtige speeltuin met de hoge glijtoren die al van verre zien is. Klim en klauter naar hartenlust door het woestijngebied, spring op één van de airtrampolines, vaar in een bootje naar het spannende jungle-eiland en race over de skelterbanen. Er zijn twee natuurlijke circuits, waar zelfs de allerjongsten zich op kunnen uitleven.

Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.avifauna.nl

Ontmoet vogels in Avifauna. Foto: Avifauna
Ontmoet vogels in Avifauna. Foto: Avifauna
Zelf nectar voeren aan de lori's. Foto: Avifauna
Zelf nectar voeren aan de lori's. Foto: Avifauna
Bezoek de Argentijnse Cerrado. Foto: Avifauna
Bezoek de Argentijnse Cerrado. Foto: Avifauna
De lori's landen zo op je schouder! Foto: Avifauna
De lori's landen zo op je schouder! Foto: Avifauna
Ontmoet de mara's. Foto: Avifauna
Ontmoet de mara's. Foto: Avifauna
Tussen de ringstaartmaki's. Foto: Avifauna
Tussen de ringstaartmaki's. Foto: Avifauna