Spot duizenden exotische vogels in Avifauna

Avifauna

Maak kennis met de Stellers' zeearend, de reuzentoekan en de blauwgele ara! De mooiste vogels ter wereld zijn te vinden in Avifauna. Ook halfapen, zoals ringstaartmaki's en rode vari's, hebben hier hun thuis. Kijk toe hoe de apenverzorgers ze voeren en hoe de pelikanen en pinguïns te eten krijgen. Zelf voeren? In de Lori Landing geef je zelf de lori's - kleine honingpapegaaitjes - cupjes nectar.

Avifauna

Ga op wereldreis door Avifauna

Ga op reis, wandel door verschillende werelddelen en bewonder honderden vogels, allemaal met hun eigen uiterlijk en charme. In Avifauna wonen meer dan 1.800 gevleugelde vrienden! Ontmoet bijvoorbeeld de kolibrie, de kleinste vogelsoort die in de Europese dierentuinen te zien is. Waad door het Cubaanse brakwatermoeras langs een roze wolk van flamingo's en reis door naar de Filipijnenhal waar vogels drinken uit de sawa's en de neushoornvogels hun bijzondere geluiden laten horen. Of bekijk de unieke oranje rotshanen en toekans in de Zuid-Amerikaanse Pantanal.

Nuboso

Avifauna heeft nog meer bewoners... De vogels leven in het park samen met koikarpers en (half)apen. In het gebied Nuboso ontmoet je dieren uit het Zuid-Amerikaanse nevelwoud. Verschillende dwergaapjes, zoals de witgezicht oeistiti’s, witgezicht saki’s, rode titi’s en keizersnorrebaard tamarins leven hier samen met kuifseriema's en de nachthokko!

Zelf vogels voeren

Voer zelf de honingpapegaaien (lori's) in de Australische Lori Landing. Voel ze kriebelen als ze op je hand komen zitten voor een cupje nectar. Bij de spannende vogeldemonstraties vliegen de uilen, roofvogels en ook lepelaars rakelings over je hoofd. Uitgevogeld? Kinderen kunnen zich lekker uitleven in de reusachtige speeltuin met de hoogste glijtoren van Nederland. Klim, glij en schommel naar hartenlust, spring op de megatrampoline en vlieg als een echte zeearend uit het arendsnest. Of waag je in de botsauto's en het spookhuis!

Schoolreisje in Avifauna: leer alles over vogels!

Leer met de hele klas alles over vogels en natuur en speel daarna in de reusachtige speeltuin! Alle schoolreisjes zijn inclusief (digitaal) lespakket voor in de klas en uit te breiden met de vogelspotboot, een lunch en/of een ijsje.

Avifauna in Alphen aan den Rijn leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Zelf nectar voeren aan de lori’s. Foto: Avifauna.

Kijk bij het voeren van de ringstaartmaki’s. Foto: Avifauna.

Zelf nectar voeren aan de lori’s. Foto: Avifauna.

Zelf nectar voeren aan de lori’s. Foto: Avifauna.

Zelf nectar voeren aan de lori’s. Foto: Avifauna.

Ontmoet vogels in Avifauna. Foto: Avifauna.

Zelf nectar voeren aan de lori’s. Foto: Avifauna.

Urenlang spelen in de speeltuin. Foto: Avifauna.