Zeeuws maritiem muZEEum

Ontdek de rijke maritieme historie van Zeeland in Maritiem muZEEum Zeeland. Het museum ligt aan de haven en bestaat uit meerdere historische panden, die op bijzondere wijze aan elkaar verbonden zijn. Het opvallendste van de gebouwen is het stadspaleis met uitkijktorentje. Van daar heb je een prachtig uitzicht over de haven, de bolwerken en de zee. Binnen kom je alles te weten over het gewest waar admiraals als Michiel de Ruyter hun jonge jaren doorgebrachten.

Familie expositie

Bewonder maritieme topstukken, prachtige scheepsmodellen en bijzondere archeologische vondsten in een expositie die leuk en interessant is voor alle leeftijden. Elke ruimte heeft zijn eigen thema, waar van alles over te ontdekken is. Je komt zelfs door een scheepswerf waar je oude maritieme ambachten kunt uitproberen als touwslagen en kuipen. Draai zelf aan het roer en probeer de digitale spellen uit. Wil je nog meer weten? Volg dan een van de rondleidingen met verschillende thema's. Daaronder ook een stadswandeling door historisch Vlissingen.

Kazematten en Oranjemolen

Op de bolwerken staat fier de Oranjemolen, ook onderdeel van het muZEEum. Hier ontdek je alles over Vlissingen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder de Slag om de Schelde. De molen is af en toe geopend, of vraag om een rondleiding. Ook de kazematten onder het Keizersbolwerk horen bij het MuZEEum: ondergrondse bouwwerken ter verdediging van de stad waar onder andere munitie werd opgeslagen. Helaas zijn ze sinds 2022 gesloten toen bleek dat de muren zo slecht zijn geworden dat het gevaarlijk werd om ze te bezoeken.

Leuk weetje: het muZEEum is opvolger van het Stedelijk Museum Vlissingen, één van de oudste musea van Nederland.

Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

De haven met links op de achtergrond het MuZEEum. Foto: Henk
De haven met links op de achtergrond het MuZEEum. Foto: Henk