Zeeuws maritiem muZEEum

Zeeuws maritiem muZEEum

Maak kennis van de maritieme historie van Zeeland in het muZEEum. Dit Zeeuws maritiem muZEEum ligt in een gebouwencomplex dat bestaat uit meerdere panden, daterend uit vier verschillende eeuwen. Deze gebouwen zijn op bijzondere wijze aan elkaar verbonden. Het uitkijktorentje is een blikvanger, vanwaar je ook nog eens een uniek uitzicht hebt op de zee. Kom alles te weten over het gewest waar admiraals als Michiel de Ruyter hun jonge jaren hebben doorgebracht.

De Kazematten

Een kazemat is een bouwwerk dat ter verdediging wordt gebruikt tijdens gevechten, onder andere als opslagplaats voor munitie. De Kazematten van Vlissingen dateren uit 1811. Historische figuren als Michiel de Ruyter en Napoleon gebruikten het als locatie - de Kazematten liggen bij diep vaarwater en hebben een strategisch gunstige ligging ten opzichte van Antwerpen. Leuk weetje: na eeuwen is de bakkerij op de locatie nog helemaal intact. Hier werden vroeger duizenden broden per dag gebakken.

De Oranjemolen

De Oranjemolen is ook onderdeel van het muZEEum en is op verzoek geopend. Hier ontdek je alles over Vlissingen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder de Slag om de Schelde. Tijdens een rondleiding ervaar je de oorlog uit drie perspectieven: de bewoners van Vlissingen, de bevrijders en de bezetters.

Het muZEEum is opvolger van het Stedelijk Museum Vlissingen, één van de oudste musea van Nederland.

Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Gevel van het MuZEEum in Vlissingen

Kind met moeder bij tentoonstelling in het Zeeuws museum MuZEEum

Kinderen tijdens een rondleiding bij het MuZEEum in Vlissingen