Terug in de tijd in Openluchtmuseum Het Hoogeland
Openluchtmuseum Het Hoogeland

Kinderen luieren in een warme bedstee, ouders gluren even in een ouderwetse woonkamer. Openluchtmuseum Het Hoogeland is eigenlijk een soort tijdmachine. De bestemming? Honderd jaar terug! In de twintig gebouwen op het terrein van het museum heeft de tijd stil gestaan. Het is net alsof de bewoners slechts even weg zijn geslopen. Neem snel een kijkje in hun dorp, huis en leven!

Openluchtmuseum Warffum

Hoe leefden mensen honderd jaar geleden in Groningen? Een wandeling door Openluchtmuseum Het Hoogeland geeft het antwoord. De woning van een dagloner, de werkplaats van een schilder, een schoolgebouw en een café: allemaal zijn ze bewaard gebleven. Ook staat er een slagerij, een smederij, een woonwagen, een burgermanswoning, de huizen van de veearts en de koster, een gasthuis voor oude vrouwen en een schipperswoning. Erg bijzonder is een Gronings babyhuisje. Vroeger werden baby's daarin gelegd om ze op een veilige manier aan de buitenlucht te laten wennen.

Voor kinderen

Ook voor kinderen is er in het museum van alles te doen. Liggen in een bedstee, kleuren in een oud schoolbankje, of een leuke speurtocht over het terrein. Op het schoolplein liggen stelten, springtouwen en hoepels voor een middagje ouderwets spelen.

Warffum

De omgeving van Warffum maakt een bezoek aan het museum extra speciaal. Ten zuiden van het dorp ligt het eeuwenoude wierdenlandschap, ten noorden de polders die grenzen aan de Waddenzee. De uitgestrekte akkers en weilanden worden alleen onderbroken door een boerderij of een hooggelegen dorpje.

Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Terug in de tijd in Openluchtmuseum Het Hoogeland