Nationaal Rijtuigenmuseum

Nationaal Rijtuigenmuseum

We rijden niet meer in koetsen, maar ze zijn nog wel te bekijken! Het Nationaal Rijtuigenmuseum heeft een collectie van 250 koetsen, rijtuigen en arrensleden uit de achttiende tot de twintigste eeuw. Ze werden gebruikt door boeren, burgers en buitenlui, maar ook door rijke vorsten en edelen.

Het rijtuigenmuseum is gevestigd in borg Nienoord, een prachtig historisch gebouw met de allure van een kasteel. Rondom De Borg ligt een binnenplaats, een tuin en verschillende paardenstallen. Bekijk het zelf en doe mee met de wisselende activiteiten op het landgoed! Van muziekconcert tot verhalenmiddag en exposities. Op de bovenverdieping van de borg is de vaste expositie Verborgen Verhalen gevestigd. Deze tentoonstelling toont op speelse wijze de luisterrijke geschiedenis van De Borg, de borgbewoners en hun invloed op de regionale ontwikkeling.

Nationaal Rijtuigenmuseum in Leek leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Nationaal Rijtuigenmuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.