De Miljoenenlijn
Nostalgische treinrit over de Miljoenenlijn

Grote stoomwolken tekenen zich af tegen het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland. Hier bevindt zich namelijk de Miljoenenlijn: een van de mooiste spoorlijnen van Nederland. Maak een nostalgische rit door Zuid-Limburg met een van de treinen van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij en waan je terug in vervlogen tijden. Vergeet niet een kaartje te kopen!

Allemaal aan boord!

Tussen de Limburgse stations van Schin op Geul, Simpelveld en Kerkrade en die van het Duitse dorpje Vetschau rijden volgens een vaste dienstregeling de stoom- en historische dieseltreinen van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij over de Miljoenenlijn. Je kunt zonder reservering in- of uitstappen op alle stations en halteplaatsen langs het traject. Reis bijvoorbeeld met de stoomtrein of railbus naar Schin op Geul en stap over op de Arriva-trein naar Valkenburg. Het kaartje is ook geldig tussen Maastricht en Kerkrade.

ZLSM trein

Prachtige uitzichten

In de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) is het nostalgisch genieten. Boemelend door de Zuid-Limburgse heuvels geniet je van fraaie uitzichten. Zak weg in het rode pluche en geniet van een eersteklasreis!

De Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij zet zich al meer dan vijfentwintig jaar in om het unieke stuk Limburgs erfgoed te onderhouden en te exploiteren. En met succes!

Een compleet dagje uit met de trein

Naast levende historie heeft de Miljoenenlijn verrassende arrangementen in petto. Combineer een treinrit bijvoorbeeld met een rondreis met de trein én de boot. Dit arrangement combineert twee soorten vervoer: een nostalgische treinrit en een rondvaart over de Maas door Maastricht. In Schin op Geul en in Eys kun je de treinrit combineren met een wandeltocht. Of kies voor een bijzonder culinair arrangement in een van de salonrijtuigen met een Engels Thee-arrangement of een Limburgse lunch tijdens de rit.

De Miljoenenlijn in Simpelveld leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, high of afternoon tea, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.miljoenenlijn.nl

Waar gaat de reis heen? Foto: De Miljoenenlijn.
Waar gaat de reis heen? Foto: De Miljoenenlijn.
Tuf, tuf, daar ga je! Foto: De Miljoenenlijn.
Tuf, tuf, daar ga je! Foto: De Miljoenenlijn.
Maak een treinreis met de Miljoenenlijn. Foto: De Miljoenenlijn.
Maak een treinreis met de Miljoenenlijn. Foto: De Miljoenenlijn.