De Pyramide van Austerlitz
De Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz is gebouwd in de tijd van Napoleon. Generaal Marmont, bevelhebber van het Frans-Bataafse leger, was een groot bewonderaar van Napoleon en bouwde het monument in 1804 als eerbetoon. De piramide is tot aan de stenen obelisk 36 meter hoog. Bezoek het informatiecentrum 'De Franse Tijd' en beklim de piramide!

De Pyramide van Austerlitz is een leuk dagje uit voor het hele gezin. Al jarenlang is Austerlitz een geliefde bestemming voor schoolreisjes. De Pyramide van Austerlitz wordt omringd door bos. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet. Aan de voet van het monument ligt een grote nostalgische speeltuin en een lunapark die je los (en gratis) kunt bezoeken. Eet ook iets in het restaurant waar je terecht kunt voor een eenvoudig hapje en drankje.

De Pyramide van Austerlitz in Woudenberg leent zich ook goed voor een high of afternoon tea, familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

De Pyramide van Austerlitz