Grolsch Brouwerij Tour

Grolsch Brouwerij Tour

Grolsch kent iedereen. Is het niet vanwege de fameuze pilssmaak, karakteristieke beugelfles, dan is het wel vanwege de reclames die in je hoofd blijven hangen. Wil je alles ontdekken over bier en Grolsch in het bijzonder? Doe dan de Grolsch Brouwerij Tour. Alles wat je wil weten komt aan bod: de rijke geschiedenis, het brouwen van ons karakteristieke pils en de vele speciaalbieren, het bottelen van de unieke beugelflessen en de kenmerkende tv-reclames.
Ga op bezoek in de Grolsch Brouwerij!

Al vierhonderd jaar brouwt Grolsch het geliefde bier en mag zich daarom als enige in Nederland een koninklijke brouwerij noemen. Maar hoe wordt het bier eigenlijk gemaakt? Tijdens de Grolsch Brouwerij Tour neemt de gids je mee door de rijke geschiedenis van Grolsch. Ontdek het vakmanschap van toen en nu, hoe de biertjes worden gebrouwen en gebotteld en hoe de beroemde flessen vanuit de brouwerij bij cafés en winkels terechtkomen. Ook de iconische reclames komen aan bod - Je hebt bier en je hebt Grolsch! Leer hoe pils gebrouwen wordt, maar ook hoe de vele speciaalbieren tot stand komen.

Bierproeverij

Na afloop van de rondleiding kun je in de gezellige cafés in de brouwerij samen genieten en de lekkerste Grolsch bieren proeven, met daarbij een lekker stukje worst en kaas. Voor bezoekers onder de achttien jaar is er frisdrank. Voor de echte bierkenners is er op donderdagavond en zaterdagmiddag de Bierkenners Tour met verkorte rondleiding, bierkenners-quiz en natuurlijk proeven.

Met smakelijk buffet

Voor groepen van twintig mensen of meer biedt de Brouwerij een speciaal arrangement met aansluitend buffet! Er zijn verschillende smakelijke mogelijkheden, zoals een tapasbuffet met zoals het hoort een keur aan hapjes om uit te kiezen. Een beenham/satébuffet met onder andere bierbrood, Twentse beenham, aardappel wedges en salade. Een stamppotbuffet met meerdere klassieke stamppotten. Of een Chinees buffet vol oosterse lekkernijen.

Grolsch Brouwerij Tour in Enschede leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Volg het brouwproces van Grolsch. Foto: Grolsch

Kijkje in de keuken van Grolsch. Foto: Grolsch

Volg het brouwproces van Grolsch. Foto: Grolsch

Volg het brouwproces van Grolsch. Foto: Grolsch

Volg het brouwproces van Grolsch. Foto: Grolsch

Het bier in de karakteristieke beugelfles. Foto: Grolsch

Volg het brouwproces van Grolsch. Foto: Grolsch

Proeven hoort erbij. Foto: Grolsch

Volg het brouwproces van Grolsch. Foto: Grolsch

Ontdek de historie van Grolsch. Foto: Grolsch © Greet Mulder.