Openluchtmuseum Erve Kots

Openluchtmuseum Erve Kots

Museum Erve Kots is een openluchtmuseum in het Gelderse dorp Lievelde, vlakbij Groenlo. In het nagebouwde dorp vind je onder meer een herberg en een bierbrouwerij. Ook staan er authentieke boerderijen, een molen en een houtzagerij. Je ontdekt hier meer over het landleven van vroeger. Ook staat de Slag om Grol centraal, de strijd die in Groenlo werd gestreden tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Regelmatig worden er demonstraties gegeven van oude ambachten, zoals spinnen, weven, klompen maken en pannenkoeken bakken. Voor kinderen is het museum ook erg leuk. Er is een speeltuin en ze kunnen de museumroute Knibbel-knabbel-knuisje volgen.

Openluchtmuseum Erve Kots is vernoemd naar de laatste bewoner van de boerderij, meneer J.H. Kots. Meneer Kots stierf ongehuwd in 1934. Al in 1936 ontving de boerderij officiële erkenning als oudheidkundig museum.

Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Openluchtmuseum Erve Kots

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.