1

Menkemaborg


-advertentiepositie-Kasteelmuseum De Menkemaborg

Ga samen met het echtpaar Alberda terug naar de achttiende eeuw. Ontdek op de Menkemaborg hoe het was om te leven op een burcht. Wandel door de grote zaal, herenkamer, studeerkamer, slaapkamer, keuken en kelders en geniet van de authentieke inrichting, het mooie servies van zilver en porselein en de portretten uit de zeventiende en achttiende eeuw. Een groot deel van de collectie is eigendom van het Groninger Museum.

Even lekker een kopje koffie of thee drinken kan in het restaurant dat is gevestigd in het schathuis. Dit was de vroegere boerderij bij de borg. Hier werden dieren gehouden, stonden de koetsen geparkeerd en sliepen de knechten. Loop ook zeker even door de imposante tuin rond de burcht. Strakke heggetjes en rechte gazons worden hier afgewisseld met een leuk doolhof.

De Menkemaborg

Audiotour

Ga zelf op ontdekkingstocht met een audiotour. Het echtpaar Alberda vertelt aan volwassenen allerlei interessante wetenswaardigheden over het leven op hun borg. Kinderen luisteren naar de twee kinderen van het echtpaar: Gerhard en Susanna. Reis met hen terug naar het jaar 1775 en neem een kijkje in de herenkamer, de damessalon of de grote zaal. Wie ontdekt waar het wapen van de familie Alberda op staat?

Menkemaborg in Uithuizen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, weekendje weg en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.menkemaborg.nl

Foto: Groningen Marketing © Stella Dekker Fotografie
Foto: Groningen Marketing © Stella Dekker Fotografie