Museum Landgoed Verhildersum

Museum Landgoed Verhildersum

Het veertiende-eeuwse Landgoed Borg Verhildersum was tot 1953 bewoond. Daarna is het een museum geworden. Het prachtige interieur van het kasteel komt uit de negentiende eeuw en lijkt sindsdien niet meer te zijn veranderd. Wanneer je het statige landgoed binnenstapt, lijkt het alsof je een stap terugdoet in de tijd. Ook de exposities zijn de moeite waard. Leuk: iedere derde zaterdag van de maand is er een streekmarkt bij de Boerderij van Verhildersum. In het oude landarbeidershuisje zie je hoe de landarbeiders rond 1900 leefden.

Het landgoed is een belangrijke schakel tussen het heden en het verleden van de regio. Het vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand en de arbeiders. Bij een bezoek aan het landgoed ontdek je niet alleen hoe interessant, rijk en smaakvol het plattelandse leven was, maar ook hoe het vandaag de dag nog is. Naast de borg zelf zijn er onder meer ook een museumboerderij, bijzondere veerassen en een arbeidershuisje. Elke derde zaterdag van de maand is er een streekmarkt.

Museum Landgoed Verhildersum in Leens leent zich ook goed voor een high of afternoon tea. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Landgoed Verhildersum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.