Domein Hof te Dieren - Wijngaard


Beleef de hitte van het vuur in de glasblazerij in Leerdam

Domein Hof te Dieren - Wijngaard

Domein Hof te Dieren is een van de grootste ommuurde wijngaard van Nederland. Eigenaar Youp Cretier heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt: wijnmaken. Met een groep vanaf vijftien personen is de wijngaard te bezoeken. Op afspraak verwelkomt de wijnboer zélf de gasten voor een leuke rondleiding met wijnproeverij van zijn heerlijke wijnen.

Tijdens deze circa twee uur durende rondleiding maak je kennis met het oude vak van wijngaardenier. De eigenaar vertelt over de diverse nieuwe druivenrassen die ook op de koude grond van Noord-Europa groeien. Na een ronde door de prachtig gelegen wijngaard op de historische grond van Hof te Dieren, snap je hoe de wijnboer inspiratie opdoet voor zijn bijzondere wijnen. Juist de beslotenheid van de hoge nostalgische moestuinmuur maakt een bezoek aan de wijngaard tot een bijzonder en smakelijk evenement. Elke rondleiding met wijnproeverij wordt op de wensen van de groep afgestemd.

Domein Hof te Dieren - Wijngaard in Dieren leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Domein Hof te Dieren - Wijngaard

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.