Molenmuseum - De Zaansche Molen

Molenmuseum

Het Molenmuseum schetst met virtuele gidsen, interactieve video's, audiofragmenten en gigantische kunstwerken een beeld van de opkomst en de neergang van de molenindustrie door de eeuwen heen. Ontdek alles over de Hollandse cultuur, onze armoe en rijkdom, de handel en het keiharde werken van vroeger. Een van de topstukken in de vaste collectie is een panoramaschilderij van elf meter breed, waarop je alle molens bij Oost Zaandam anno 1800 ziet. Ook is er een maquette te zien van alle molens in de Zaanstreek - dat zijn er maar liefst 1100!

Historie

Honderden door de wind aangedreven industriemolens hebben de Zaanstreek wereldberoemd gemaakt. Vanaf de zestiende eeuw ontwikkelde zich hier een industriegebied langs de oevers van de Zaan, dat in de wereld zijn gelijke niet kent. Vanaf de bovenste verdieping van het museum heb je een waanzinnig uitzicht over de polder.

Een bezoek aan het Molenmuseum is goed te combineren met een bezoek aan een Zaansche molen in de buurt. Hier heeft het museum verschillende combitickets voor.

Molenmuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.