Tropische vlindertuin De Passiflorahoeve

Tussen de tropische planten en fleurige passiebloemen fladderen talloze vlindersoorten rond! In de Passiflorahoeve geniet je van vlinders in de mooiste kleuren in vijf verschillende vlindertuinen. Je bent niet zomaar uitgekeken, want de tuinen zijn samen wel 2500 vierkante meter groot. Bewonder ook de eitjes, rupsen en cocons in de vlinderkwekerij en neem een kijkje bij de zorgboerderij.

vlindertuin Passiflorahoeve

Tropische vlinders

In de vlindertuinen van de Passiflorahoeve dwaal je door een prachtige omgeving met Passiflora's, Aristolochia's, Fuchsia's en Hibiscussen: bijzondere plantensoorten waarvan je de meesten in Nederland niet zo snel tegenkomt. In de grote vlinderkas fladderen tropische vlinders om je heen en in de vlindervolière worden Europese vlindersoorten gehouden. De Passiflorahoeve heeft als enige in Europa een Europese tropische vlinderkwekerij, waar je de vlinder ziet ontwikkelen van eitje tot rups, cocon en vlinder. Als je geluk hebt, zie je hoe een vlinder uit een cocon kruipt!

Vlindermuseum

De Passiflorahoeve heeft een heus Vlindermuseum met duizenden geprepareerde vlinders en insecten. Bijzonder! Sla zeker de Vogelvlinders uit Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea niet over; de favoriet van eigenaar Piet.

Lunchroom en speeltuin

Geniet tijdens je wandeling van een kopje koffie of thee in de bijhorende lunchroom, die wordt gerund door cliënten van de zorgboerderij De Passiflorahoeve. Zij verzorgen ook graag een lekkere lunch of een ambachtelijk boerderij-ijs. Je zit ontspannen op een unieke plaats, want om je heen zie je de meest mooie tropische planten in de lunchroom! Kinderen kunnen heerlijk spelen in de buitenspeeltuin of gaan op avontuur door de tuinen met een speciale speurtocht!

Tropische vlindertuin De Passiflorahoeve in Harskamp leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.