Verover het verborgen Fort Pannerden

Fort Pannerden

Een dreigende heuvel vol kanonnen en een verborgen bouwwerk onder de grond - van wel vijf verdiepingen hoog! Fort Pannerden was in lang vervlogen tijden bedoeld om de naastgelegen rivieren Rijn en Waal te beheersen. Nu is het fort een toeristische attractie. Ga mee met een rondleiding, luister naar verhalen van vroegere bewoners in de audiotour Luisterfort of puzzel je een weg door de vesting.

In Fort Pannerden kun je met gemak een dag doorbrengen. Met één ticket kun je meedoen aan allerlei interactieve programma's. Op locatie mag je zelf een combinatie maken van wat je allemaal wilt doen. Bekijk alle arrangementen voor groepen.

Speuren in het fort

Doe mee aan Expeditie Pannerden, een speurtocht voor het hele gezin. Tijdens deze spannende puzzelexpeditie ontrafel je de geheimen van soldaat Willem Derksen, een soldaat die in Fort Pannerden was gelegerd en er iets heeft verstopt. Maar wat? En waar? En waarom...? Meedoen aan de Expeditie kan al met z'n tweeën. Tip: draag warme kleding.

Red het fort!

Een spannende manier om de duistere gangen van Fort Pannerden te verkennen, is de reallife game Elements. Een geheimzinnig gevaar loert op het land en er zijn wachters verdwenen. Maar verder is alles nog onduidelijk. Aan jullie de taak dit mysterie op te lossen. Het enige wat je krijgt om je op weg te helpen, is een kist vol oude instrumenten. Geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar en leuk voor een groep vanaf drie personen. Tip: draag warme kleding en reserveer vooraf.

Fort Pannerden in Doornenburg leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 14,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Fort Pannerden © Duncan de Fey.

Foto: Fort Pannerden © Jasja Dekker.

Foto: Fort Pannerden © Duncan de Fey.

Foto: Fort Pannerden © Duncan de Fey.

Foto: Fort Pannerden © Duncan de Fey.

Foto: Fort Pannerden © Duncan de Fey.